Over ons

Wij zijn Monique en Johan en samen met onze jongste dochter en onze roedel, bestaande uit vier prachtige boxers, wonen wij in het Friese Makkum. Ongeveer eens per jaar fokken wij een nestje boxerpups uit een zorgvuldig uitgekozen combinatie. Wij letten hierbij op de gezondheid, het karakter en het uiterlijk van de ouderdieren met de verwachting gezonde, mooie, lieve en baasgerichte boxers te fokken.

Door zoveel mogelijk te testen op defecten waar boxers gevoelig voor zijn en recente onderzoeken te bestuderen over het ras, willen wij het ras gezond houden, zodat nog vele generaties kunnen genieten van deze fantastische honden.

Onze honden zijn hoofdzakelijk onze huisdieren, dit betekent dat ze in huis leven, waar volgens ons de boxer het liefste is, tussen de mensen. De pups groeien dan ook op in de huiselijke omgeving en maken zo al kennis met alles waar ze in hun latere leven mee te maken krijgen.

Onze kennel is aangesloten bij de Nederlandse Boxerclub, waardoor wij fokken volgens het verenigingsfokregelement. Ook bezoeken wij regelmatig bijeenkomsten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Met onze honden zijn we actief in de hondensport. We trainen volgens het IGP programma, wat bestaat uit speuren, gehoorzaamheid en manwerk. Hierin hebben we ontdekt hoe leuk het is om intensief bezig te zijn met je boxer, waardoor de band tussen baas en hond versterkt wordt, bovendien hebben de honden er heel veel plezier in.

De boxer is een actief en sportief ras, dat niets liever wil dan samen spelen met de baas. Dit is dan ook de basis van het aanleren van gewenst gedrag en nieuwe commando's. Onze honden zijn altijd blij om op pad te gaan en vanuit die ervaring zoeken wij voor onze pups ook actieve mensen die de hond kunnen geven wat deze nodig heeft. Waar nodig zijn we altijd bereid om u te helpen waar we kunnen en we moedigen dan ook aan om bij twijfel de fokker te vragen om advies.

pups

A-nest